0505183376 toni@myske.fi

Kattoremontit

Rakennusliike Myske Oy hoitaa kaiken mitä kattosi tarvitsee ammattitaidolla, 20 vuoden kokemuksella.

Katon käyttöikä tulee joskus vastaan, silloin on järkevää olla yhteydessä Rakennusliike Myskeeseen. Meiltä saat kattosi kuntoon, tarvittaessa teemme ensin katon kuntokartoituksen.

 

Milloin kattoremontin voi tehdä?

Kattoremontin voi tehdä mihin vuodenaikaan tahansa, voit siis itse päättää milloin remontti sinulle parhaiten sopisi.

Kuinka usein kattoremontti kannattaa tehdä?

Vesikatteiden tekninen käyttöikä lasketaan olevan noin 30 vuotta, riippuen tietysti tehdyistä huolloista ja toimenpiteistä, sekä ulkoisista rasituksista. Hyvin pidetty katto voi kestää jopa 50 vuotta.

Jos vesikatossa on näkyviä muutoksia, vikoja tai puutteita, on tarkastuksen paikka. Katon tiivisteiden ja kiinnitysten huono kunto voivat kertoa rakenteissa olevista vaurioista. Merkkejä katon korjaamisen tai vaihtamisen tarpeesta on usein myös sisäseinien kosteusvauriot, tai näkyvä veden tippuminen sisätiloihin. Tällöin ollaan jo melkoisesti myöhässä toimimassa ja vahingot voivat olla suuria.

Jos herää epäilys veden pääsystä rakenteisiin, on hyvä tarkastaa tilanne ammattilaisen toimesta.

Kuntokartoituksella saadaan tietää katon kunto, ja suositukset millaisiin toimenpiteisiin kannattaa ryhtyä.

MEILTÄ KUNTOON

konesaumapeltikatot peltisepäntyönä, bitumikatot, tiilikatot ja profiilipeltikatot.

 

HOIDAMME MYÖS

  • Seinäpellitykset
  • Piipun pellitykset
  • Jalkarännit ja erikoiset sadevesijärjestelmät
  • Ikkunapellit ja ovipellit
  • Vesilistat mittatilaustyönä
  • Reunalistat
  • Erikoispellitykset
  • Mikäli etsimääsi ei löydy listalta, kannattaa olla yhteydessä ja kysyä.
  • Peltisepän laatutakuu. Kilpailukykyiset toimitukset.

Peltisepänliike

Kun sen osaa, pellistä saa muotoiltua kaikenlaista. Kokemus ja kädentaidot ovat peltiseppiemme tärkeä ominaisuus, niimpä heidän taitojensa ansiosta pelti taipuu juuri niinkuin pitää.

Kokeneet peltiseppämme muotoilevat ja asentavat peltiä asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Usein peltikaton asennuksessa tarvitaan peltisepän ammattitaitoa. Peltiseppämme huolehtivat, että kattosi, sen piiput, reunapellit, ikkunoiden pellitykset ja muut tarvittavat muotoiltavat pellit ovat kunnossa ja oikein asennettu.

Piipun pellitys suojaa hormia ja piippua kulumiselta, estää kosteuden pääsyn rakenteisiin ja näin lisää sen käyttöikää. Pellitys tekee piipusta myös esteettisesti hyvännäköisen ja kattosi ulkonäköön sopivan.

konesaumapeltikatto

ASUKASTURVALLISUUS JA VIIHTYVYYS KATTOREMONTIN AIKANA

Kattoremontin aikana voit asua kotonasi, me huolehdimme aina siitä, että asiakkaan piha ja työmaan ympäristö pysyy turvallisena ja siistinä. Huolehdimme tarvittavista suojauksista ja työmaajärjestelyistä, jotta remontti aiheuttaisi mahdollisimman vähän haittaa asukkaille. Huolehdimme loppusiivouksesta asianmukaisesti.

KONESAUMAPELTIKATTO

Perinteinen, monen mielestä se paras peltikatto. Käsityötä alusta loppuun. Ei kiinnitysruuvien aiheuttamia reikiä tai ponttivirityksiä. Kestää helposti Suomen säässä yli 30 vuotta.

BITUMI, ELI HUOPAKATTO

Varmasti vedenpitävä, helppo huoltoinen ja toimiva katto. Huopaa käytetään myös aluskatteena muissa kattotyypeissä.

PROFIILIPELTIKATTO

Edullinen ja monipuolinen vaihtoehto konesaumapeltikatolle. Nopea asentaa.

TIILIKATTO

Sopii erinomaisesti Suomen vaativiin sääolosuhteisiin. Kestävä ja elinkaarikustannuksiltaan edullinen.

VARTTIKATTO

Mikä on varttikate?

Varttikate on kuitusementistä tehty kuituaaltosementtikate.

Varttikatot oli suosittuja etenkin 1960-1970 luvuilla.

Onko varttikatteessa asbestia?

Varttikate on tyypillinen asbestia sisältävä rakennusmateriaali. Terveydelle vaarallisen asbestin maahantuonti kiellettiin Suomessa vuonna 1993, sekä rakentamisessa kokonaan vuonna 1994. Ennen sitä asennetuissa varttikatteissa on todennäköisesti asbestia, joten se asia kannattaa tutkia ennen mahdollisen remontin aloittamista.

Asbestikartoitus

Asbestia koskeva työsuojelulainsäädäntö uudistui 1.1.2016. Asbestilaki ja -asetus on tiukentanut vaatimuksia rakennusten remontti- ja korjaushankkeiden suhteen.

Asbestikartoitus on käytännössä tehtävä kaikkiin ennen 1994 vuotta rakennettuihin rakennuksiin ennen purku- ja remonttitöiden aloittamista.

Asbestikartoituksen tekemisestä on vastuussa 1.1.2016 voimaan tulleen Valtioneuvoston asetuksen mukaan rakennuttaja tai muu henkilö, joka ohjaa tai valvoo rakennushanketta.

Voiko asbestikartoituksen tehdä itse?

Asbestikartoituksen suorittaa ammattilainen tutkittuaan suunnitellun remonttialueen.

Asbestia löytyy useimmiten mm. eristeistä, laasteista, saumausaineista, maaleista,
liimoista, muovimatoista, laatoista ja julkisivumateriaaleista.

Asbestikartoituksessa otetaan näyte näkyvillä olevista materiaaleista, tai tarvittaessa avaamalla tai purkamalla kohteen kerroksia. Näytteet toimitetaan laboratorioon, jossa ne analysoidaan.

Laboratoriosta toimitetaan kirjallinen lakisääteinen, yksityiskohtainen asbestikartoitusraportti.

Raportista selviää mistä näytteet on otettu, löytyikö asbestia, minkälaista asbestia kyseessä ja kuinka paljon, sekä millä menetelmällä se kannattaa poistaa.

Mitä asbestikartoitus maksaa?

Asbestikartoituksen hintaan kuuluu paikalla käynti ja tarvittavat näytteenotot, laboratorioanalyysit sekä raportit tuloksista.

Valtuutettu asbestitarkastajamme hoitaa asbestikartoituksen turvallisuuden huomioiden, vankalla kokemuksella.

yksi asbestinäyte 250€

useampi asbestinäyte 500€-1000€

ULLAKKORAKENTAMINEN JA KATON MUUTOSTYÖT

Toteutamme vaativiakin katon muutostöitä. Yleinen urakka on ongelmallisen tasakaton muuttaminen toimivammaksi harjakatoksi.

Tasakaton ongelmat ovat tuulettumattomuus tai heikko tuulettuvuus, ja se luokitellaan riskirakenteeksi. Tasakatossa vesikatteen ja lämmöneristyksen väliin jäävä tuuletusrako on pieni, jolloin sisäilman kosteus voi tiivistyä rakenteisiin ja näin aiheuttaa kosteusvaurioita.

Tasakaton kuntotarkastuksessa ei nähdä katon rakenteisiin ulkopuolelta, koska vedeneristys rikkoutuu rakenteita avaamalla, joten tasakaton rakennetutkimukset tehdään huoneiston sisäpuolelta.

ullakkorakentaminen ja katon muutostyöt

1970-luvuilla rakennetun tasakaton katteena käytettiin usein ns. rättihuopaa, jonka tekninen käyttöikä on melko lyhyt, vain noin 20 vuotta. Nykyisin käytetään kumibitumikermiä, jonka tekninen käyttöikä on jopa 30 vuotta.

Ullakkorakentaminen

Ullakkorakentamisella saadaan lisää asuintiloja, ja näin parannetaan kustannustehokkuutta. Uusien korkeatasoisten asuntojen myötä sekä taloyhtiön-, että vanhojen asuntojen arvo nousee. Myös paloturvallisuus paranee, mikäli ullakolla olleet varastointitilat poistetaan ja muutetaan asuintiloiksi.

 

ullakon muutostyöt

 

Teemme myös muita katon laajennuksia, esim. kattoterasseja ja ullakkotilojen remontteja.

Toimitamme suunnitelmien mukaiset katon muutostyöt avaimet käteen -periaatteella.

Saat kauttamme kaikki tarvittavat materiaalit ja asennustyön.

KATTOTURVATUOTTEET

Kuntotarkastuksesta saa raportin kattoturvatuotteiden turvallisuudesta ja suosituksen jatkotoimenpiteistä.

Mikäli homma on tutkimattakin selvä, ja kattoturva on rempallaan, saat myös pelkät kattoturvatuotteiden asennukset valitsemillasi tuotteilla, tai halutessasi meidän toimittamilla materiaaleilla.

kattoturvatuotteet

kysy, me vastaamme

Rakennusliike Myske Oy

050 5183376

toni@myske.fi